Головна

Про ліцей

Режим роботи

Міжнародна співпраця

Контакти

Заходи та акції
Рівненський ліцей №7 Рівненської міської ради
В закладі навчається більше 1200 здобувачів освіти, працює більше 100 педагогів.
Члени педагогічного колективу мають звання " Відмінник освіти України», «старший учитель», «учитель-методист», а також нагородженні нагрудним знаком "Василь Сухомлинський».
У закладі обладнано 56 навчальних кабінетів, кабінети кафедр, 2 кабінети практичних психологів, кабінет соціального педагога, 3 комп'ютерні класи, кімната школяра, науково-методичні центри з початкового навчання, іноземної мови, виховної роботи, моніторингу.
До послуг здобувачів освіти обладнано 3 спортивні зали, міні-поле для футболу зі штучним покриттям, актова зала, басейн з малою та великою ваннами, кабінет корекційної роботи, бібліотека з читальним залом, майстерня для занять із обслуговуючої праці, технологій.
Заклад у 2011 році був відзначений дипломом Міжнародного відкритого рейтингу популярності та якості товарів і послуг «Золота фортуна» та медаллю «Трудова слава». Впродовж останніх років гімназія 6 разів входила в 100 кращих шкіл України за результатами ЗНО. В 2017 році - срібною медаллю VІІІ Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти».
Щороку здобувачі освіти закладу стають переможцями та призерами олімпіад, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН, спортивних змагань та конкурсів.
Учні та вчителі ліцею беруть участь у Міжнародних проектах та програмах: «Школи: партнери майбутнього (PASCH)», «eTwinning», Програма обміну майбутніх лідерів (FLEX), «Молода Полонія», є партнерська співпраця з гімназією № 1 м. Люблін (Польща).
На базі ліцею функціонує культурно-освітній центр національних меншин України, при якому учні мають змогу вивчати польську мову.

Український інститут книги вже традиційно щороку проводить акцію «Національний тиждень читання».
Ця Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція має на меті консолідацію українського суспільства навколо читання як життєвої стратегії.
Цьогоріч гасло Акції – «Бути своїми», в яке вкладається безліч сенсів і практичного змісту. Читання важливих книжок сприяє єднанню українського народу, формуванню нашої ідентичності, збереженню культурно-мовної спадщини держави.
Читання є важливим у час миру і добробуту, але ще важливішим – у часи випробувань, які випали на нашу долю через війну. Книжки можуть стати нашим захистом і нашою зброєю, друзями і порадниками, вчителями і лікарями.
Літературний фронт у сьогоденних умовах жорстокої російсько-української війни тримають багато культурних діячів, науковців, письменників. Є серед них і такі, що стали до лав ЗСУ.


Письменник зі Здолбунова Сергій Гридін теж приєднався до лав ЗСУ.

Сергій Гридін - український письменник родом із Рівненщини, народився у 1971 році. Сергій Гридін пише книги для підлітків. Автор вважає, що підлітковий вік - це період активних змін.

Письменник переконаний, що писати підліткову літературу - це достоту нелегка справа. З дитячою літературою все простіше - усі ми колись були дітьми і пам’ятаємо себе якраз у дитячому віці. А підлітки змінюються весь час і змінюються часом, - каже Сергій.
Дебютні книги Сергія Гридіна - це розповіді про захопливі пригоди Федька. Перу письменника належать й інші, більш серйозні та проблемні книги: “Не такий”, “Незрозумілі”, “Не ангел”, “І паралельні перетинаються”, “Сапери”, “Таємниці Ходвартса”, “Віраж”, “Дорослі зненацька”.
Наразі Сергій Гридін захищає Україну у лавах ЗСУ, однак попри це йому вдається продовжувати творити. Так, для маленьких поціновувачів творчості Гридіна вийшла нова книга із серії "Про комп'ютерного віруса Федька". Її назва "Федько: пригоди у Вірусляндії".

У бібліотеці нашого ліцею читачі мають можливість ознайомитись з книгами рівненського письменника Сергія Гридіна та українського митця, який теж став до лав ЗСУ і боронить нашу землю – Павла Вишебаби.

Павло Вишебаба – командир відділення 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша, поет, музикант та громадський діяч. Мобілізувався до лав Збройних сил України з початком повномасштабного російського вторгнення, ходив до військкомату шість разів. Автор книги віршів "Тільки не пиши мені про війну", виданої в 2022 році.

Збірка "Тільки не пиши мені про війну" (2022) Павла Вишебаби, є голосом багатьох військових, які зараз перебувають на передовій.

Збірка є такою собі "сповіддю" автора передовсім для рідних, сім’ї, для самого себе. Книжка перейняла назву першого рядка найвідомішого вірша Павла Вишебаби, присвяченого своїй доньці, яка із початком повномасштабного вторгнення перебуває в евакуації за кордоном. Саме цей вірш (який, до слова, перекладений 15 мовами, активно шириться соціальними мережами й засобами масової комунікації) презентував автора всьому світові. У збірці яскраво простежується бажання митця якомога менше говорити про події, учасником яких він наразі є, тобто про конкретні воєнні події.
Авторові майстерно вдалося продемонструвати реалії сьогодення у поєднанні війни з цивільним життям, адже воно нікуди не зникає. Павло Вишебаба говорить про те, що культура, мистецтво, література та творчість не мають втрачати своїх позицій у суспільстві, навіть у такі найскладніші темні часи війни, адже саме завдяки цьому вдається втримати дух національної ідеї, єдності та незламності української нації.