PASCH Jugendkurs 2023 для мене був незабутнім досвідом, який запам'ятався на все життя. Місце проведення - невеличке, але мальовниче містечко Pforzheim-Hohenwart у Німеччині. Курс став для мене справжнім вікном у світ інших культур і можливістю покращити свої знання німецької мови. Впродовж цього курсу я вивчав німецьку мову протягом 4,5 годин щоденно, і це було не лише корисно, а й захопливо.
На PASCH Jugendkurs зібралися 86 дітей з 18 країн: України, Бельгії, Іспанії, Естонії, Португалії, Чехії, Італії, Єгипту, Курдистану, Перу, Узбекистану, Тунісу, Чорногорії, Туреччини, Литви, Японії, Маврикію та Малайзії. Це було неймовірно захопливо, бо ми мали можливість дізнатися багато нового про культури цих країн, розширити свій світогляд і знайти друзів з різних куточків світу.


У програмі курсу було багато різних активностей, включаючи футбол, волейбол, настільний теніс, біг та різноманітні майстер-класи. Ми мали можливість відвідати дві цікаві екскурсії: до Гейдельберзького замку та в місто Мангейм. Там було дуже красиво і незвично, і ці подорожі залишили незабутні враження.
Найголовніше, що мені все сподобалося, але найважливіше - це те, що я знайшов багато друзів, з якими ми залишимося у зв'язку надовго. Цей курс показав мені важливість вивчення мов, зокрема німецької. Мова є ключем до пізнання інших культур, нових знайомств і безмежних можливостей. Вона об'єднує нас у різноманітний світ, де ми можемо дізнатися більше про себе і інших, і це надихає мене навчатися ще більше. PASCH Jugendkurs 2023 став для мене важливим кроком на цьому захоплюючому шляху пізнання.

Андрій Якобчук , 11а