Головна

Про ліцей

Режим роботи

Міжнародна співпраця

Контакти

Рівненський ліцей №7 Рівненської міської ради
В закладі навчається більше 1200 здобувачів освіти, працює більше 100 педагогів.
Члени педагогічного колективу мають звання " Відмінник освіти України», «старший учитель», «учитель-методист», а також нагородженні нагрудним знаком "Василь Сухомлинський».
У закладі обладнано 56 навчальних кабінетів, кабінети кафедр, 2 кабінети практичних психологів, кабінет соціального педагога, 3 комп'ютерні класи, кімната школяра, науково-методичні центри з початкового навчання, іноземної мови, виховної роботи, моніторингу.
До послуг здобувачів освіти обладнано 3 спортивні зали, міні-поле для футболу зі штучним покриттям, актова зала, басейн з малою та великою ваннами, кабінет корекційної роботи, бібліотека з читальним залом, майстерня для занять із обслуговуючої праці, технологій.
Заклад у 2011 році був відзначений дипломом Міжнародного відкритого рейтингу популярності та якості товарів і послуг «Золота фортуна» та медаллю «Трудова слава». Впродовж останніх років гімназія 6 разів входила в 100 кращих шкіл України за результатами ЗНО. В 2017 році - срібною медаллю VІІІ Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти».
Щороку здобувачі освіти закладу стають переможцями та призерами олімпіад, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН, спортивних змагань та конкурсів.
Учні та вчителі ліцею беруть участь у Міжнародних проектах та програмах: «Школи: партнери майбутнього (PASCH)», «eTwinning», Програма обміну майбутніх лідерів (FLEX), «Молода Полонія», є партнерська співпраця з гімназією № 1 м. Люблін (Польща).
На базі ліцею функціонує культурно-освітній центр національних меншин України, при якому учні мають змогу вивчати польську мову.

Сила книги має звичку, чи властивість, впливати на людське життя. Книжка, яка потрапила в потрібний час та в потрібні руки, – найсильніший інструмент, яким володіє людина. На одній сторіночці можна знайти для себе відповіді на найважливіші питання. Кожен читач трактує вплив книги на життя по-своєму.
- «Книжка – не просто папір зі знаками, а слова, які мають ідею і енергетику» (В. Карп’юк, український поет, прозаїк, видавець)
- «Людина стає розумнішою рівно від того, скільки книжок вона прочитала» (В.Іваночко,директор видавництва «Лілея-НВ».)
- «Мені видається, що свої найважливіші досвіди я отримав саме з книжок. Читаючи їх, пірнаючи в потаємні застінки сюжетів та зазираючи поміж ефемерні душі героїв, я дізнавався про світ таке, чого не знав раніше, про що не здогадувався. Я щасливий, що ці досвіди мені дістались саме в такий спосіб, через читання, тому що вони здебільшого суперечливі і важкі» ( Роман Малиновський – автор, головний редактор видавництва «Вавилонська бібліотека»)


У 2020-2021 навчальному році ми продовжимо роботу над проєктом «Гімназія читає книгу…». Запрошуємо до активної співпраці учнів 5-11 класів, учителів та батьків. Уже вп’яте разом будемо читати твір зарубіжного автора, твір, який допоможе зрозуміти світ та себе у ньому, розкрити наші таланти, навчить думати та аналізувати, працювати в групі, дружити.
Який же твір обрати для читання всією гімназійною родиною? Питання не просте. У кожного є свої вподобання, смаки…
Щоб все було справедливо, пропоную дати відповіді на запитання та взяти активну участь у виборі книги для читання. Пройдіть опитування за посиланням.