Головна

Про ліцей

Режим роботи

Міжнародна співпраця

Контакти

Рівненський ліцей №7 Рівненської міської ради
В закладі навчається більше 1200 здобувачів освіти, працює більше 100 педагогів.
Члени педагогічного колективу мають звання " Відмінник освіти України», «старший учитель», «учитель-методист», а також нагородженні нагрудним знаком "Василь Сухомлинський».
У закладі обладнано 56 навчальних кабінетів, кабінети кафедр, 2 кабінети практичних психологів, кабінет соціального педагога, 3 комп'ютерні класи, кімната школяра, науково-методичні центри з початкового навчання, іноземної мови, виховної роботи, моніторингу.
До послуг здобувачів освіти обладнано 3 спортивні зали, міні-поле для футболу зі штучним покриттям, актова зала, басейн з малою та великою ваннами, кабінет корекційної роботи, бібліотека з читальним залом, майстерня для занять із обслуговуючої праці, технологій.
Заклад у 2011 році був відзначений дипломом Міжнародного відкритого рейтингу популярності та якості товарів і послуг «Золота фортуна» та медаллю «Трудова слава». Впродовж останніх років гімназія 6 разів входила в 100 кращих шкіл України за результатами ЗНО. В 2017 році - срібною медаллю VІІІ Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти».
Щороку здобувачі освіти закладу стають переможцями та призерами олімпіад, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН, спортивних змагань та конкурсів.
Учні та вчителі ліцею беруть участь у Міжнародних проектах та програмах: «Школи: партнери майбутнього (PASCH)», «eTwinning», Програма обміну майбутніх лідерів (FLEX), «Молода Полонія», є партнерська співпраця з гімназією № 1 м. Люблін (Польща).
На базі ліцею функціонує культурно-освітній центр національних меншин України, при якому учні мають змогу вивчати польську мову.

foto 20200105 1540088164

Мета:
Визначення пріоритетних загальнолюдських цінностей для школяра Нової української школи; дослідити точку зору сучасних школярів.
Актуальність:
Що таке загальнолюдські цінності та чесноти? Навіщо їх виховувати в собі та дотримуватись у житті? Чи може людина жити в суспільстві не дотримуючись загальних моральних правил? Звичайно ні.
Моральні чесноти займають надзвичайно важливе місце в житті всього людства. Без моральних чеснот людське суспільство просто перетворилося б у співтовариство тварин, де кожен сам за себе і нехтує правами іншого.
Існує безліч прикладів демонстрації моральних чеснот в літературі – багато письменників були зацікавлені в тому, щоб показати або прорекламувати власне розуміння того, якою повинна бути людина, і як вона повинна вести себе в тих чи інших ситуаціях.
Завдання проекту:
створення у холі гімназії творчого панно, яке буде відображати визначені гімназистами загальнолюдські цінності; висвітлити результати дослідження на сайті гімназії.
Учасники проекту:
Учні 5-11 класів гімназії
Термін виконання:
Чотири місяці (листопад 2019 – лютий 2020рр)
Опис діяльності:.
Без усвідомлення людиною змісту цінностей, якими вона керується, неможливо визначити цілі її діяльності. Які цінності можуть стати вищими для людини, залежить від багатьох обставин. Що для людини найважливіше, вона з’ясовує на рівні фундаментального вибору, коли визначає свою особистість. Цінності скріплюють громадську єдність, цілісність, перешкоджаючи руйнівному впливу ззовні. Вищими цінностями можуть бути: здоров’я, сім’я, кохання, свобода, мир, держава, праця, істина, честь, творчість тощо. До них відносяться цінності суспільного устрою, спілкування, діяльності, самозбереження, цінності особистих якостей, а також загальнолюдські цінності. Щоб дати відповіді на питання, які ж цінності є пріоритетними для сучасних школярів, учнівський парламент гімназії оголосив про проведення гімназійного challenge «Загальнолюдські цінності: що обираєте ви?». Правила challenge такі: кожен класний колектив обирає ту людську чесноту чи цінність, яку вважає пріоритетною у сучасному житті, і презентує у вигляді коміксу.
Розпочав challenge учнівський парламент, який обрав таку цінність як «Патріотизм». На виконання завдання класному колективу надається три дні. Сhallenge продовжується.

foto 20200105 1481517387