Цьогоріч Шевченківські дні – особливі. Адже ми відзначаємо 210-ту річницю з дня народження видатного українського письменника та художника – Тараса Григоровича Шевченка. Це можливість для всіх нас щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.
Учні початкової школи креативно долучилися до відзначення знаменної дати. Творчість Кобзаря – багатогранна, як і його талант. Педагогині, намагаючись продемонструвати цю багатогранність, провели різноманітні тематичні заходи: вікторини, квести, флешмоби. Діти взяли активну участь у розгадуванні кросвордів, створенні сенканів і проєктів, виготовленні лепбуків та газет співпраці. Доречними стали бесіди, перегляди відеофільмів про життєвий та творчий шлях Тараса Шевченка, акція «Кобзар» з моєї полички», ігри з кубиком Блума й інтерактивні завдання. Учні продемонстрували свої вміння на конкурсі читання поезії «Єднаймо душі словом Кобзаря!», здійснили літературну подорож «Стежками нашого краю» в стінах Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки. Окрасою всіх заходів стало виконання пісень на вірші поета у традиційній народній манері та в сучасній обробці.


Геній, пророк, патріот, титан духу, син кріпака, Кобзар, волелюб, класик і сучасник, поет і художник, рекордсмен, «селф-мейд-мен», модник, співець людини, волі й України…Наскільки в одній людині поєдналися велич і простота! Ми й досі розгадуємо феномен Тараса Шевченка. Ми і досі вишукуємо поміж рядків його творів силу й віру для натхнення, боротьби та перемоги.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО