З 4 по 10 грудня тривала Всеукраїнська акція «Національний тиждень читання», яка цьогоріч пройшла під гаслом «Бути своїми». Її мета – привернути увагу до української книги, об’єднати суспільство довкола читання, показати зв’язок між поколіннями, популяризувати читання як життєву практику.
Учні початкової школи активно долучилися до всіх заходів. Педагоги вкотре акцентували увагу на важливості читання книг. Учні перших та других класів презентували книжечки, які зараз читають, проводили ігрові заняття «Читання по колу», «Читаємо Миколаю». Третьокласники виготовляли закладки з тематичними афірмаціями, демонстрували проєкти «Цікаві факти про читання» та «Книги моєї сім’ї», презентували виховний захід «Книжкові іменини», виконували вправи «Читання з другом», «Читання для себе», «Емоції героїв». Четвертокласники взяли участь у новорічній зустрічі «Улюблений персонаж художнього твору», підготували проєкти «Чого Робінзон навчився на безлюдному острові». Вихованці ГПД відвідали шкільну бібліотеку, познайомилися з бібліотекарем, розглядали цікавинки дитячої літератури. Стали активними учасниками флешмобу «Книги читати – усе на світі знати». У день Наума, діти прийняли участь у благодійній акції «Прочитана книга». Придбали книжки, які припали їм до душі, щоб читати їх на групі та вдома. Усі ці заходи залишили в ліцеїстів приємні враження та позитивні емоції, сприяли їх духовному збагаченню й підвищенню інтересу до книги.
Усі ми знаємо, що читання книг стимулює розумову діяльність людини, допомагає розширити словниковий запас, покращує пам'ять і підвищує творчий потенціал. Нехай читання нас усіх об’єднує! Читаємо! Навчаємось! Перемагаємо!

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО