Чудової осінньої днини , у перший навчальний день після осінніх канікул учні 3-Б класу Рівненського ліцею №7 взяли активну участь у патріотично-пізнавальному уроці, присвяченому Дню української писемності та мови. У 2023 році в Україні змінили дату Дня української писемності та мови. Його відзначатимуть 27 жовтня. Відповідний указ підписав Глава Української держави Володимир Зеленський. Зміни погодили згідно з новоюліанським церковним календарем. Вони стали чинними з 28 липня 2023 року.
Впродовж даного уроку здобувачі освіти обговорювали зміст висловів про мову, авторами яких є українські поети та письменники. Також добирали ознаки-компліменти про мову. Школярі виконували цікаві завдання у групах: записували слова які починають на літеру «П» та на літеру «Ф»; у парах: із вірша виписували прикметники до слова «мова»; та індивідуально: розшифровували прислів’я, до «зайвих» слів. А на завершення учні виконали пісню «Українська мова».

Українська мова — це неоціненне духовне багатство, з яким народ живе, передаючи із покоління в покоління мудрість, славу, культуру і традиції. Наше українське слово, хоча і вмирало з голоду, і бідувало, переслідувалось і заборонялось, але вистояло і відродилося та продовжує хвилювати серця багатьох. Нашій мові потрібен саме зараз вогонь, любові й духовна міць. Тож бережімо рідну мову, шануймо і розвиваймо, дбаймо про її чистоту і красу, намагаймося говорити один одному лише добрі слова, тоді і світ навколо стане кращим, добрішим.

Класний керівник: Максимчук Л.С.

Вчитель української мови: Смулка В. В.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО