Молоді вчителі початкової школи та вихователі ГПД закладів освіти міста Рівного, стали учасниками тренінгу «Відновлення ментального ресурсу педагога», проведеного в рамках засідання школи молодого вчителя та вихователя ГПД на базі Рівненського ліцею №7.
Молодим педагогам запропонувала цікаві нетрадиційні форми проведення ранкового кола методист кафедри початкової освіти ліцею Матвійчук Л.Р.
Про ресурси відновлення ментального здоров’я присутні обговорили під час бліц-брифінгу разом з керівником школи молодого вчителя і вихователя ГПД, заступником директора початкової школи ліцею, Яценею А.В.
Під час тренінгу «Саморегуляція емоційних станів за допомогою кольоротерапії», який провели соціальний педагог ліцею , національний тренер програми «Рівний рівному», арт-терапевт, керівник-волонтер Арт-центру м. Рівного Мокляк В.І. та практичний психолог ліцею Умурзакова Н.Ю., учасники заходу визначили і віднайшли ресурси для саморегуляції та самовідновлення емоційних станів в умовах стресових ситуацій.


Молоді педагоги, застосовуючи арт -терапевтичні методики , запропоновані тренерами, створили власні кольорограми своїх емоційних станів, уклали 9 маленьких мандал своїх емоцій . З позитивними налаштуваннями, хорошим настроєм, та впевненістю у власних силах, створили велику альфа - мандалу емоцій учасників школи молодих вчителів початкових класів та вихователів ГПД.
Молоді педагоги зуміли відновити та повернути контроль над власними емоціями, збалансувати свої емоційні стани та отримали ресурс для поновлення ментального здоров’я в сучасних умовах та реаліях.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО