foto 20231017 1544999711

17 жовтня, в Рівненському ліцеї №7, відбулося спортивно-розважальне свято «Козацькі забави», яке було присвячене Дню Святої Покрови та Дню Захисників та захисниць України.
Славна добрими і героїчними традиціями Українська земля. Її сини – запорізькі козаки, навіки увійшли до скарбниці пам’яті українського народу. Ми, їх нащадки, свято шануємо і примножуємо козацьку славу. І доказом того, що сучасні козачата – гідні своїх предків, стала розвага «Козацькі забави».


Змагались у силі, спритності, винахідливості та кмітливості учні 5-х класів. Було представлено 4 курені:
5-А «Соколята», 5-Б «Хортиця», 5-В «Козаки», 5-Г «Вільні козаки».
Свято розпочиналось з параду вишиванок. Команди пройшли чимало завдань: розгадували логічні завдання, відгадували загадки, співали пісні. Свою фізичну підготовку курені показували у таких конкурсах: «Бій півнів», «Втеча з полону», «Сильна рука», «Перетягування канату».
Кожен клас отримав приз – булаву та грамоту. Змагання пройшли активно, цікаво та весело. Завдяки конкурсу учні загартовуються та вчаться підтримувати один одного за будь-яких обставин.
Подібні заходи виховують у молодого покоління шану до традицій нашого народу, до звитяги предків, які своїми ратними звершеннями здобували та відстоювали нашу свободу та незалежність!

foto 20231017 1054642286