foto 20231006 1487163852

В сучасному світі людина все далі відходить від природи. Спілкування з нею поступово заміщується соціальними мережами, комп’ютерними іграми, віртуальним світом. Дуже часто ми забуваємо, що поряд з нами живуть вірні друзі – тварини. Вони відданими очима дивляться на нас, очікуючи уваги і любові. Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді навіть рятують життя, чекаючи від нас лише уваги. Вони для нас лише сторінка життя, а ми для них і є все життя. «Ми відповідальні за тих, кого приру¬чили». Цей вислів означає, що, беручи в дім будь-яку живу істоту, ми беремо на себе велику відповідальність. Адже тварини беззахис¬ні перед людиною, тому їх не можна зраджувати та кривдити.


У всьому світі створено громадські організації борців за права тварин. Вони проводять акції, спрямовані на захист тварин від знущань та жорстокого ставлення. Учні початкових класів Рівненського ліцею №7 активно прийняли участь у відзначенні Всесвітнього дня тварин, долучившись допомогою у вигляді кормів для притулку безпритульних тварин. Кожен клас провів урок доброти «Щаслива лапа», на якому створювали у групах екологічні правила поводження з тваринами, декламували вірші та виготовляли лепбуки «Будинок для мого домашнього улюбленця», демонстрували відео «Найдобріший ролик про тварин» тощо.
«Щасливі лапи» живуть в людей, які про них дбають. Ніколи не кидайте на життєвій дорозі своїх друзів і пам’ятайте: ми назавжди відповідаємо за тих, кого приручили. Бажаю вам в житті мати побільше «щасливих лап», адже поряд з ними щасливими стаємо і ми.

foto 20231006 1613972030

foto 20231006 1509819029