У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва. Покрова Пресвятої Богородиці — одне із головних свят у православ'ї. З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Саме на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана і визначали, як козацтву жити далі. Запорізькі козаки мали на Січі церкву на честь Богородиці-Покрову, а також ікону її Покрова. Ідучи в похід на ворога, козаки відправляли молебень до своєї Покровительки. Повернувшись щасливо з походу, складали їй подяку.
Сучасна українська армія береже бойові традиції предків, тому у війську з’явилися назви з іменами легендарних українських полководців та уславлених формацій минулого. Тяглість поколінь знайшла відображення і в елементах одностроїв – головний убір "мазепинка", нарукавний тризуб. А гасло "Слава Україні! – Героям слава!" стало офіційним вітанням українського війська.
Війна формує та гартує українську націю. У боях із підрозділами російської регулярної армії та підконтрольних їм бойовиків постало якісно нове українське військо, що відіграє значну роль в українському суспільстві. Своїм героїзмом, відвагою та самовідданістю нинішні захисники і захисниці звоювали найвищий рівень довіри в українців серед державних та суспільних інститутів. Наші військові викликають повагу і змінюють світ, бо боряться за свободу та незалежність, національну гідність.


Учні початкових класів Рівненського ліцею №7 напередодні свята також прийняли участь у флешмобі «Козацькому роду – нема переводу», підтримавши козацький стрій наших героїчних захисників та захисниць. Запрошуємо переглянути відеофільм про наш флешмоб!
Віримо, що нинішні захисники та захисниці здобудуть омріяну Перемогу!

Переглянути відео